zaterdag 30 december 2017

Gedachten van een webwinkelier

Verkopen via Internet is een lastige zaak. Tenminste als je er meer van wilt maken dan stomweg doorschuiven van standaard spullen. Als mensen vragen “wat is Ik ga op reis nou voor een winkel?” is het antwoord altijd lastig. Ik vertel dan meestal dat we vroeger één van de grotere zelfstandige buitensportwinkels hadden en dat we nu ‘de dingen die je niet hoeft te passen’ verkopen, zoals oordopjes, klamboes en zo nog veel meer. Een tamelijk lullig antwoord eigenlijk. De hamvraag blijft “wat is je identiteit?”. Mooie vraag. Bij een fysieke winkel heb je een etalage, je richt je winkel op een bepaalde manier in, je neemt een bepaald slag mensen aan als verkopers, en zo bouw je aan een eigen gezicht.

Onze spullen zijn uiteindelijk vooral ons gezicht.
En dus ga ik starten met een serie ‘verhaaltjes’ over artikelen die we verkopen en waar we zelf een beetje blij van worden. Ik deed dat al eens met wat kreten over de Petromax (de Landrover Defender onder de olielampen), dit keer gaat, in feestdagensfeer, over ETEN!

Adventure Food


Als je ‘klassiek’ op reis gaat is dat vaak een stevige fysieke activiteit. Je loopt veel, klimt wellicht en komt op plaatsen waar eten en drinken geen vanzelfsprekend beschikbare zaken zijn. Maar je bent ook geen pakezel, voor je vertrek heb je je uitrusting op de gram nauwkeurig gepland, alles moet zo licht mogelijk zijn en passen in die ene rugzak.
De ouderwetse scouting oplossingen in de vorm van het blikje Smac en Corned Beef zijn geen antwoord op je behoefte aan goede voeding die je de kracht geeft om uitdagingen de baas te kunnen. Jarenlang kenden we alleen smakeloze ‘noodrantsoen’ oplossingen zoals de ouderen onder ons ze wel kennen uit hun militaire diensttijd. Smakeloos en soms zelfs smerig eten met een discutabele voedingswaarde.
Adventure Food, een mooi Nederlands bedrijf levert uitstekend eetbaar, lichtgewicht en makkelijk te bereiden kant en klaar voedsel.
Het eten dat Adventure Food aanbiedt is ook niet zomaar “een zakje droogvoer”.  De maaltijden zijn ontwikkeld door een ervaren expeditiekok. De basis ligt in de keiharde leerschool van grote expedities van 70 dagen, de zuurstofloze beklimming van een 8000-er, kortom, omstandigheden waarin het lichaam extreem belast wordt. En juist in die extreme omstandigheden wil je eenvoudig te bereiden voedsel hebben, zo licht mogelijk, maar ook heel praktisch verpakt, het moet smakelijk zijn (‘troostvoer’) en de optimale voedingswaarde bieden. Van deze ervaring kan nu ook de ‘gewone’ buitensporter, kampeerder en reiziger profiteren.

Er is van alles zowel voor vegetariërs als voor de carnivoren onder ons. Wat dacht je van een warm bordje saté babi met rijst en nasigroenten ergens in de sneeuw in het Poolgebied? Of van een stevig vullende vegetarische pastaschotel terwijl je schuilt voor de regen ergens in Patagonië?

De maaltijden zijn slim verpakt, de folie sta-zak waar alles in zit is je bewaardoos onderweg, je pan tijdens het klaarmaken en je etenskom als je geniet van een welverdiende maaltijd. Het enige dat je extra bij je hoeft te hebben is een goede spork (titanium is op een langere tocht toch echt duurzamer dan zo’n mooi gekleurde kunststof spork) en een warmtebron (Esbit is super licht, maar je moet wel genoeg blokjes kunnen krijgen of voor de spiritus variant kiezen) en natuurlijk schoon water.

Kijk eens op de site www.ikgaopreis.nl en verbaas je over wat er allemaal bestaat.

Tot slot:
Voort al onze bekenden, leveranciers, klanten, oud-medewerkers en toekomstige relaties:
Een fijne jaarwisseling en een mooi en waardevol 2018!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten