We verkopen ze al jaren in onze webwinkel, de huttensloffen. Toen ik ze voor het eerst op de Outdoorbeurs zag vond ik ze er vreemd uit zien. Maar ik moet bekennen dat ze heerlijk warm zitten en ik ze graag in huis draag. Waar komen deze sokpantoffels eigenlijk vandaan en wat is er zo uniek aan?
De sloffen van Haflinger hebben dezelfde naam als het Haflinger paardje, dat zit ook in het logo van het bedrijf. Een paardenras uit Oostenrijk (Zuid-Tirol). Het merk Haflinger associeert zich met de eigenschappen van dit paardje.
Betrouwbaar & sterk
Dat de sloffen betrouwbaar en sterk zijn is een feit. In alle jaren dat we Haflinger verkopen heb ik geen tot weinig klachten gekregen over de kwaliteit van de sloffen.
Natuurlijk & vriendelijk
Ze worden gemaakt van natuurlijk materiaal, 100% scheerwol, wolvilt en sommige modellen hebben een kurk voetbed. Het bedrijf is gevestigd in Goslar, het oorspronkelijke landschap van de Nordwest Harz. Prachtige natuur waar de medewerkers veel inspiratie uit halen. De bedrijfsfilosofie is dan ook dat de productie in balans moet zijn met de natuur, dat geldt voor de gebruikte materialen maar ook voor het productieproces.
Meesterwerk met traditie
In 1898 begon Emil Otto, de overgrootvader van de huidige directie, met de productie van koord en veters. In 1955 is het succesverhaal van de huttenslof begonnen.
De modellen zijn uitgebreid en er komen jaarlijks nieuwe ontwerpen uit maar de traditionele slofsok blijft in de collectie zitten. Het model wordt gemaakt van 100% gewalkte scheerwol. Tussen de vezels zitten holle ruimtes waar lucht vastgehouden wordt waardoor het materiaal isoleert. De boord sluit om de enkel en houdt de warmte vast. De zool is gemaakt van wolvilt in een dubbele laag en de buitenkant is voorzien van een anti-slip latex laagje.
Vanwaar de benaming huttensloffen?
In de berghutten mag je niet met je bergschoenen binnen en wordt van je verwacht dat je je zware bergschoenen verwisseld met een paar huttensloffen.
Haflinger, Step into a Friendship